3:05 AM 0 comments

my convo at UKM & my brother convo at UPM


3:04 AM 0 comments

im back....

setelah lama menghilang, kini aku nak sambung menulis n mngarut lagi.

ahahaha

pape pun

selamat berpuasa tuk smua umat islam....
6:19 AM 1 comments

btul ker????

kata mak,
KAWAN tu ibarat lebah,
habis madu sepah dibuang.......

kata abah,
KAWAN tu umpama bunga ros,
dipandang cantik dipegang
sakit.....


kata atuk,
KAWAN tu seperti air
terus mengalir.....

kata nenek,
KAWAN tu bak bulan
dipuja dan disanjung tp nun jauh
di
sana....


kate sedare,
kawan tu mcm makanan,
kawan makan kawan!!

kata abang,
KAWAN tu seperti lembu
mengikut saje ape dikata........


kata kakak,
KAWAN tu tak ubah macam
durian
bau je busuk tp sedap dimakan....

kata adik,
KAWAN tu macam biskut
sekejap ade sekejap takde.......


kata aku,
kawan tu tak kisahlah camner..
walaupun dia IBARAT
LEBAH, UMPAMA BUNGA
ROS, SEPERTI AIR, BAK
BULAN, SEPERTI
LEMBU, TAK UBAH MACAM
DURIAN
&
MACAM
BISKUT!!!
dia tetap kawan...
tau tak sebab ape???
sekali aku dah kawan ngan dia
selamanye dia ttp kawan aku...
itu cara aku berkawan..!!
10:00 AM 3 comments

kenangan manis MAS'08





11:54 AM 0 comments

kepulangan yang menyedihkan ( 2nd january)

hai all berjumpa ag.....
huhu nie nak citer nie..... hari nie 2hb aku akan kembali ker ukm, nmun dalam perjalanan tuk terlalu banyak cter suke n duka.
1st - aku gerak dari rumah, tggu bas dekat sejam xde so terpakse naek teksi. huhu dapat lak teksi yang lembap, sampai hentian jer bas ke airport dah berlepas.... huhu dah r bas tu yg last tuk hari tu. maka terpakse r naek teksi.... melayang duit aku huhu....
2nd - aku dah samapai kat airport tepat pade masanye. so dpt r cek in dgn smooth... kul 6.10 aku pun berlepas meninggalkan tawau. dalam penerbangan xde ape yg berlaku.
3rd - aku samapai kat lcct kol 8.40pm. so alhamdullah slamat smua... masuk beli tikel skybus to kl sentral. lpas jer ambil bagasi aku pun terus naek bas. hmmm terpakse plak tggu second bas sebab dah penuh.... dah r aku nak kejar tren g ukm nie.... kepala otak aku asyik fikir pasal jam jer harap2 sempat....
4rd - aku tiba kat lcct ntah kol baper dah xtgok jam da. aku pun semangat r turun bas n berjalan menuju ke dalam kl central. tiba2.......... ah!!! aku lupe ambil beg aku kat tempat bagasi bas..... huhu berlari aku turun mencaari beg aku.... naseb baek r ade, klo x jahanam.... pas dapat beg tu aku pun kembali r mencari tiket komuter, hrp2 ade r tren ag.... nsb aku baek ade 1 tren lagi... lepak r aku tggu tren....
then- aku pun tggu r tren dalam beberapa minit. kebetulan terserempak plak ngan mmbr ukm so story2 r... tgah story2 die ternampak sekeping kertas berwarna merah... aku pun g usha r.... alhamdullah rezeki .... rm 10 dah hehehe..... tren dtg ktorg pun naek r....
next - sepanjang perjalanan tdo r ape lagi.... tepat kul 11.59pm aku pun sampai kat terminal ukm. ok r mmbr aku dah blah r sbb die naek moto. so aku pun g r ambil teksi... nasib baek ade lagi. aku pun naek.... abg driver tu ckp r " dek abg ambil tujuh ringgt yer". ok r xpe rezeki die... lagi pun td dah dapt rm10, so lpas tambang teksi... so sampai r d kolej ....
next - aku pun terus menuju ke foyer kolej, ye r nak dptkan kunci. so mcm arahan yg aku dpt petang td ( flashback " ketika aku tggu bas, aku kol r pejabat kolej nak gtau 'adk' aku tolong ambilkan kunci bilik tuk aku sbb aku samapai mlm.... tp pe ke he nye kerani tu kate xpe malam nie dtg mnta kat felo... aku pun ok r" ). aku pun kol r felo yg bertugas,......... ok r die kata sat cr kunci (pejabat) dulu. ok r fine aku pun tggu.... bbrapa mnt kemudian die msg... sory r kunci xdpt cr r. adk g r tdo mane2....hmmm hampeh.....
next - ok r aku pun try r msg n kol mane2 mmbr, huhu semua dah tdo n kuar so xdpt r nak g mana2. xpe r lepak akt sofa kat foyer nie best gak... so aku pun lepak r sambil menaip benda nie.... nasib baek abg cafe nie ade dapat gak r aku air mineral... so begitu r cerita hari kepulnganku....

bersambung.........